субота, 15. август 2015.

Фотијева "Библиотека" – позив на претплату...


Поштовани читаоци, љубитељи византијске књижевности!

Обавештавамо вас да је до 28. септембра 2015. године, отворен позив за претплату на први том "Библиотеке" светог Фотија Великог.

Димитрије Богдановић о овој књизи каже: 
"Од огромног је значаја за историју византијске књижевности Фотијева 'Библиотека' (Мириовивлон). То је најдрагоценија књига византијске учене прозе и уједно пример велике ерудиције и стилског мајсторства. Садржи приказе 280 књижевних дела из разних области – теологије, историје, реторике, философије, медицине, природословља... Прикази су сажети, критички и увек веродостојни – чак и у односу на стилска обележја појединих приказиваних дела; никакве једнообразности, осим основне схеме приказа, овде нема. Нарочито су важни подаци о историчарима до IX века... Библиотека се може примити као првокласни извор за историју старохришћанске и рановизантијске теолошке књижевности, као и профане писмености Византије до IX века".

Први том садржи 64 од укупно 280 кодекса "Библиотеке". Као и друге књиге у нашој библиотеци "Котва" имаће преко 300 страна, тврди повез и заштитни омот. Књига ће највише да подсећа на "Хронику – Пад Византијског царства" Георгија Сфрацеса, што значи да ће садржати паралелно грчки изворник и српски превод, коментаре, илустрације, мапе и др. (индекс појмова биће објављен у последњем тому).

Цена првог тома Фотијеве "Библиотеке" у претплати износиће 1.000 дин. и у ту цену биће укључени трошкови слања књиге поштом. За оне који се изјасне да књигу желе лично да преузму у Београду или Новом Саду претплатна цена ће бити 900 дин. По изласку из штампе књига ће коштати 1.800 дин. Подаци о претплатницима (пренумерантима, предуписницима) биће одштампани на крају књиге (име и презиме, место становања). 

Књига ће бити предата у штампу 1. октобра 2015, а претплатници ће своје примерке књиге добити најкасније до 31. децембра 2015. године. 
Уплату можете да извршите: преко жиро рачуна, пост-нетом, поштанском упутницом или лично (у Београду и Новом Саду) – како вам одговара...
За све додатне информације и поруџбине стојимо вам на располагању:
radionica@predanje.com,
predanje@mail.ru,
тел. 063/82 81 908 (радним данима од 9 до 16 часова)...

Нема коментара:

Постави коментар